How to play Hopeless 2 (Shockwave 3D games) in 2020

News about Hopeless 2
User avatar
Remus
Posts: 7797
Joined: 08 Oct 2009, 12:45

How to play Hopeless 2 (Shockwave 3D games) in 2020

Post by Remus »

Use Internet Explorer 11 (32bit).

Download and install the full Shockwave plugin.
Shockwave_12-3-4-204.zip
H2_2020.jpg
Have fun.
:cheers:
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

User avatar
luptatorul87
Posts: 120
Joined: 20 Jul 2012, 23:33
Location: Romania Maramures

Re: How to play Hopeless 2 (Shockwave 3D games) in 2017

Post by luptatorul87 »

hello remus, can not I get into the game something must be done?
OR I STOP THE GAME

User avatar
Remus
Posts: 7797
Joined: 08 Oct 2009, 12:45

Re: How to play Hopeless 2 (Shockwave 3D games) in 2017

Post by Remus »

luptatorul87 wrote:hello remus, can not I get into the game something must be done?
1) use the Firefox ESR browser (see the above link)
2) download and install the Shockwave plugin (ZIP attached to this topic)
That's all.

User avatar
luptatorul87
Posts: 120
Joined: 20 Jul 2012, 23:33
Location: Romania Maramures

Re: How to play Hopeless 2 (Shockwave 3D games) in 2017

Post by luptatorul87 »

thanks a lot :cheers:

supreme
Posts: 2240
Joined: 10 Oct 2009, 13:23

Re: How to play Hopeless 2 (Shockwave 3D games) in 2017

Post by supreme »

Remus wrote:Use the Firefox ESR browser (32 bit):
https://www.mozilla.org/en-US/firefox/o ... ll/#legacy

Download and install the full Shockwave plugin.

Have fun.
:cheers:
Hi,
Is it necessary to use 32 - bit version even though if you have 64-bit version windows?

User avatar
Remus
Posts: 7797
Joined: 08 Oct 2009, 12:45

Re: How to play Hopeless 2 (Shockwave 3D games) in 2017

Post by Remus »

supreme wrote:Is it necessary to use 32 - bit version even though if you have 64-bit version windows?
It's a MUST.
You need a 32 bit browser for the 32 bit Shockwave plugin.
The OS can be 32 or 64 bit.

supreme
Posts: 2240
Joined: 10 Oct 2009, 13:23

Re: How to play Hopeless 2 (Shockwave 3D games) in 2017

Post by supreme »

Remus wrote:
supreme wrote:Is it necessary to use 32 - bit version even though if you have 64-bit version windows?
It's a MUST.
You need a 32 bit browser for the 32 bit Shockwave plugin.
The OS can be 32 or 64 bit.
Thanks for explanation. It worked but I got this kind of issue. Could you please let me know why is it so? As I tried to check ping using command prompt and it was working without error.
:

User avatar
Remus
Posts: 7797
Joined: 08 Oct 2009, 12:45

Re: How to play Hopeless 2 (Shockwave 3D games) in 2017

Post by Remus »

supreme wrote:Thanks for explanation. It worked but I got this kind of issue. Could you please let me know why is it so? As I tried to check ping using command prompt and it was working without error.
Be sure you have admin rights on that computer and reinstall the Firefox ESR 32bit and the Shockwave (and Flash) 32bit plugins.
Firefox-ESR_Hopeless2.jpg
Of course, all the above don't help if you have connection issues to Chicago - USA.
You have to be patient.
:mrgreen:
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

supreme
Posts: 2240
Joined: 10 Oct 2009, 13:23

Re: How to play Hopeless 2 (Shockwave 3D games) in 2017

Post by supreme »

Remus wrote:
supreme wrote:Thanks for explanation. It worked but I got this kind of issue. Could you please let me know why is it so? As I tried to check ping using command prompt and it was working without error.
Be sure you have admin rights on that computer and reinstall the Firefox ESR 32bit and the Shockwave (and Flash) 32bit plugins.

See these screenshots:
Firefox-ESR_plugins.jpg
Firefox-ESR_Hopeless2.jpg
Of course, all the above don't help if you have connection issues to Chicago - USA.
You have to be patient.
:mrgreen:
I have done both. My problem is when I ping using cmd -> ping necromanthus.com / ping hopeless2.net ... it works and give me some 313ms.. Atleast it should show me this ping rather than error. Also there is another issue that when I enter in a camp , as soon as my mouse move or i move my player, after 1-2 seconds my screen stuck and on pressing ESC , it reloads the game or show me the main screen. :( I am trying to download DirectX SDK and hope that this help in not jamming the game.
:

User avatar
Remus
Posts: 7797
Joined: 08 Oct 2009, 12:45

Re: How to play Hopeless 2 (Shockwave 3D games) in 2017

Post by Remus »

supreme wrote:My problem is when I ping using cmd -> ping necromanthus.com / ping hopeless2.net ... it works and give me some 313ms.. Atleast it should show me this ping rather than error. Also there is another issue that when I enter in a camp , as soon as my mouse move or i move my player, after 1-2 seconds my screen stuck and on pressing ESC , it reloads the game or show me the main screen. :( I am trying to download DirectX SDK and hope that this help in not jamming the game.
313 ms is a terrible ping value !
I've just tested my connection to the server.
The same 159 ms ping and very good connection (as always in the past 10 years)
connection_test.png
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

User avatar
freekarol
Posts: 1345
Joined: 13 Aug 2010, 12:55
Location: Czech Republic
Contact:

Re: How to play Hopeless 2 (Shockwave 3D games) in 2017

Post by freekarol »

Maybe changing DNS could help.

1.find the fastest DNS: https://www.howtogeek.com/342330/how-to ... ns-server/
2.use the DNS: https://www.sordum.org/7952/dns-jumper-v2-1/
Maybe the program won't have the DNS that is the fastest for you. Put the DNS numbers into a "custom DNS server" field, then click aply. Done.
Mentally strong people don't put others down..

supreme
Posts: 2240
Joined: 10 Oct 2009, 13:23

Re: How to play Hopeless 2 (Shockwave 3D games) in 2017

Post by supreme »

freekarol wrote:Maybe changing DNS could help.

1.find the fastest DNS: https://www.howtogeek.com/342330/how-to ... ns-server/
2.use the DNS: https://www.sordum.org/7952/dns-jumper-v2-1/
Maybe the program won't have the DNS that is the fastest for you. Put the DNS numbers into a "custom DNS server" field, then click aply. Done.
tried but in vein :(
:

User avatar
Remus
Posts: 7797
Joined: 08 Oct 2009, 12:45

Re: How to play Hopeless 2 (Shockwave 3D games) in 2017

Post by Remus »

supreme wrote:
freekarol wrote:Maybe changing DNS could help.
tried but in vein :(
As I expected ... :mrgreen:
In most of the cases your ISP decides the best route for you.
If you get 313 ms to Chicago - USA, you have to live with that.
However, Pakistan should have 160 ... 240 ms to Chicago - USA.
:whatis:

User avatar
boglombear
Posts: 333
Joined: 29 Nov 2011, 18:10

Re: How to play Hopeless 2 (Shockwave 3D games) in 2017

Post by boglombear »

Thanks Remus, long time no speak, im working on a little project to do with the game, if all goes well its going to be amazing! :biggthumbsup:
Search_N_Destroy!

User avatar
Remus
Posts: 7797
Joined: 08 Oct 2009, 12:45

Re: How to play Hopeless 2 (Shockwave 3D games) in 2017

Post by Remus »

boglombear wrote:Thanks Remus, long time no speak, im working on a little project to do with the game, if all goes well its going to be amazing! :biggthumbsup:
:pompom:

User avatar
Remus
Posts: 7797
Joined: 08 Oct 2009, 12:45

Re: How to play Hopeless 2 (Shockwave 3D games) in 2017

Post by Remus »

Another very good option for Windows 10 (64bit) is Internet Explorer 11 (32bit):
IE11.jpg
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

Magic
Posts: 11
Joined: 26 Aug 2010, 19:05

Re: How to play Hopeless 2 (Shockwave 3D games) in 2017

Post by Magic »

:cheers: :cheers: :cheers:
Remus wrote:Another very good option for Windows 10 (64bit) is Internet Explorer 11 (32bit):
IE11.jpg

Leftoz
Posts: 47
Joined: 01 Dec 2019, 16:36
Location: Greece

Re: How to play Hopeless 2 (Shockwave 3D games) in 2017

Post by Leftoz »

playable in 2019? pls i loved the game

User avatar
Remus
Posts: 7797
Joined: 08 Oct 2009, 12:45

Re: How to play Hopeless 2 (Shockwave 3D games) in 2017

Post by Remus »

Leftoz wrote:playable in 2019? pls i loved the game
On the latest Windows 10 (1909) I get excellent results with the default Internet Explorer 11 (32bit):
Hopeless2_2019.jpg
:biggthumbsup:
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

Magic
Posts: 11
Joined: 26 Aug 2010, 19:05

Re: How to play Hopeless 2 (Shockwave 3D games) in 2017

Post by Magic »

Remus:

Help me please!

I don't know why my connection is bad, I have many days whit this problem.

My internet is good, my laptop is good.

could you give me something recommendation.

Thanks

User avatar
Remus
Posts: 7797
Joined: 08 Oct 2009, 12:45

Re: How to play Hopeless 2 (Shockwave 3D games) in 2017

Post by Remus »

Magic wrote: I don't know why my connection is bad, I have many days whit this problem.

My internet is good, my laptop is good.
I cannot improve your internet connection :mrgreen:
But if your ping to the Chicago server is good (80-160ms), try Ethernet (cable).
Wi-Fi is not very good for multiplayer games.
:cheers:

Leftoz
Posts: 47
Joined: 01 Dec 2019, 16:36
Location: Greece

Re: How to play Hopeless 2 (Shockwave 3D games) in 2017

Post by Leftoz »

Remus wrote:
Leftoz wrote:playable in 2019? pls i loved the game
On the latest Windows 10 (1909) I get excellent results with the default Internet Explorer 11 (32bit):
Hopeless2_2019.jpg
:biggthumbsup:
i need help
1) Can you send me the download link for the version you have of the explorer?
2) i spent so many hours trying to play this game and the results are that: 1) adobe shockwave crashes on your method 2) it only shows black and nothing else
it would be awesome to see people playing this game

Leftoz
Posts: 47
Joined: 01 Dec 2019, 16:36
Location: Greece

Re: How to play Hopeless 2 (Shockwave 3D games) in 2017

Post by Leftoz »

i downloaded internet explorer 11 but this happens all the time its fully loaded:
A problem with this webpage caused Internet Explorer to reload the page


We were unable to return you to hopeless2.net.




Internet Explorer has stopped trying to restore this website. It appears that the website continues to have a problem.


What you can do:



Go to your home page



Try to return to hopeless2.net



More information

Leftoz
Posts: 47
Joined: 01 Dec 2019, 16:36
Location: Greece

Re: How to play Hopeless 2 (Shockwave 3D games) in 2017

Post by Leftoz »

if you have discord please add me Leftoz#1813 so you can help me and i will show my brother how and i can play with him

Leftoz
Posts: 47
Joined: 01 Dec 2019, 16:36
Location: Greece

Re: How to play Hopeless 2 (Shockwave 3D games) in 2017

Post by Leftoz »

Remus wrote:
Magic wrote: I don't know why my connection is bad, I have many days whit this problem.

My internet is good, my laptop is good.
I cannot improve your internet connection :mrgreen:
But if your ping to the Chicago server is good (80-160ms), try Ethernet (cable).
Wi-Fi is not very good for multiplayer games.
:cheers:
i cant find a download link for explorer 11 32bit for windows 10 only for windows 7

User avatar
Remus
Posts: 7797
Joined: 08 Oct 2009, 12:45

Re: How to play Hopeless 2 (Shockwave 3D games) in 2017

Post by Remus »

Leftoz wrote: i cant find a download link for explorer 11 32bit for windows 10 only for windows 7
https://support.microsoft.com/en-ca/hel ... xplorer-11
:wink:

Leftoz
Posts: 47
Joined: 01 Dec 2019, 16:36
Location: Greece

Re: How to play Hopeless 2 (Shockwave 3D games) in 2017

Post by Leftoz »

Remus wrote:
Leftoz wrote: i cant find a download link for explorer 11 32bit for windows 10 only for windows 7
https://support.microsoft.com/en-ca/hel ... xplorer-11
:wink:
thanks, but i just tested my mother's laptop from 2006 and it loads the website on internet explorer 8, i am trying to use a virtual machine just to play hopeless 2 the reason i wont play in the laptop is because it has 5fps lol. my brother made an account he is called itzparty and we are trying to play now im trying to use the virtual machine with windows 7 and download IE8 there, i will also try the link you sent me

User avatar
Remus
Posts: 7797
Joined: 08 Oct 2009, 12:45

Re: How to play Hopeless 2 (Shockwave 3D games) in 2017

Post by Remus »

How do I access Internet explorer 32 bit on windows 10 (64 bit):
https://answers.microsoft.com/en-us/ie/ ... 571d8008a8
:cheers:

Leftoz
Posts: 47
Joined: 01 Dec 2019, 16:36
Location: Greece

Re: How to play Hopeless 2 (Shockwave 3D games) in 2017

Post by Leftoz »

Remus wrote:How do I access Internet explorer 32 bit on windows 10 (64 bit):
https://answers.microsoft.com/en-us/ie/ ... 571d8008a8
:cheers:
i tried this method yesterday as i was searching on how to use IE11 32 bit instead of 64 i tried it but didnt work, now i will send you some screenshots of what is happening

User avatar
Remus
Posts: 7797
Joined: 08 Oct 2009, 12:45

Re: How to play Hopeless 2 (Shockwave 3D games) in 2017

Post by Remus »

The program you need is located here:

"C:\Program Files (x86)\Internet Explorer\iexplore.exe"

:wink:

Leftoz
Posts: 47
Joined: 01 Dec 2019, 16:36
Location: Greece

Re: How to play Hopeless 2 (Shockwave 3D games) in 2017

Post by Leftoz »

Remus wrote:The program you need is located here:

"C:\Program Files (x86)\Internet Explorer\iexplore.exe"

:wink:
how can i upload screenshots to show you?

User avatar
Remus
Posts: 7797
Joined: 08 Oct 2009, 12:45

Re: How to play Hopeless 2 (Shockwave 3D games) in 2017

Post by Remus »

And here is the latest Shockwave full installer on Windows 10:
http://necromanthus.com/Games/ShockWave ... taller.zip
:cheers:

Leftoz
Posts: 47
Joined: 01 Dec 2019, 16:36
Location: Greece

Re: How to play Hopeless 2 (Shockwave 3D games) in 2017

Post by Leftoz »

Remus wrote:And here is the latest Shockwave full installer on Windows 10:
http://necromanthus.com/Games/ShockWave ... taller.zip
:cheers:
Access Denied !

(method not allowed)

by the way check the private messages i sent you its the screenshots

User avatar
Remus
Posts: 7797
Joined: 08 Oct 2009, 12:45

Re: How to play Hopeless 2 (Shockwave 3D games) in 2017

Post by Remus »

Leftoz wrote: Access Denied !

(method not allowed)

by the way check the private messages i sent you its the screenshots
You have Windows (firewall) issues!

Leftoz
Posts: 47
Joined: 01 Dec 2019, 16:36
Location: Greece

Re: How to play Hopeless 2 (Shockwave 3D games) in 2017

Post by Leftoz »

Remus wrote:
Leftoz wrote: Access Denied !

(method not allowed)

by the way check the private messages i sent you its the screenshots
You have Windows (firewall) issues!
what do you mean? how can i fix it?

User avatar
Remus
Posts: 7797
Joined: 08 Oct 2009, 12:45

Re: How to play Hopeless 2 (Shockwave 3D games) in 2017

Post by Remus »

Another option for Windows 10 is Firefox 52.9.0 ESR 32bit:
https://archive.mozilla.org/pub/firefox ... 9.0esr.exe

Leftoz
Posts: 47
Joined: 01 Dec 2019, 16:36
Location: Greece

Re: How to play Hopeless 2 (Shockwave 3D games) in 2017

Post by Leftoz »

Remus wrote:Another option for Windows 10 is Firefox 52.9.0 ESR 32bit:
https://archive.mozilla.org/pub/firefox ... 9.0esr.exe
i tried this method!!!! but firefox auto updates to the latest version even if i turn off autoupdates :shock:

Leftoz
Posts: 47
Joined: 01 Dec 2019, 16:36
Location: Greece

Re: How to play Hopeless 2 (Shockwave 3D games) in 2017

Post by Leftoz »

Leftoz wrote:
Remus wrote:Another option for Windows 10 is Firefox 52.9.0 ESR 32bit:
https://archive.mozilla.org/pub/firefox ... 9.0esr.exe
i tried this method!!!! but firefox auto updates to the latest version even if i turn off autoupdates :shock:
when i load the website it just shows gray after adobe loads, and the game doesnt show up :mad: :sad:

Leftoz
Posts: 47
Joined: 01 Dec 2019, 16:36
Location: Greece

Re: How to play Hopeless 2 (Shockwave 3D games) in 2017

Post by Leftoz »

Leftoz wrote:
Leftoz wrote:
Remus wrote:Another option for Windows 10 is Firefox 52.9.0 ESR 32bit:
https://archive.mozilla.org/pub/firefox ... 9.0esr.exe
i tried this method!!!! but firefox auto updates to the latest version even if i turn off autoupdates :shock:
when i load the website it just shows gray after adobe loads, and the game doesnt show up :mad: :sad:
omg now it says
The shockwave for Director plugin has crashed.
Reload the page to try again.

User avatar
Remus
Posts: 7797
Joined: 08 Oct 2009, 12:45

Re: How to play Hopeless 2 (Shockwave 3D games) in 2017

Post by Remus »

Leftoz wrote:
Remus wrote:And here is the latest Shockwave full installer on Windows 10:
http://necromanthus.com/Games/ShockWave ... taller.zip
:cheers:
Access Denied !

(method not allowed)
It's a protection on necromanthus.com
Do in this way:
- right mouse click over the link and Save Link As ...
- paste that on the browser URL and press Enter.
:wink:

Leftoz
Posts: 47
Joined: 01 Dec 2019, 16:36
Location: Greece

Re: How to play Hopeless 2 (Shockwave 3D games) in 2017

Post by Leftoz »

Remus wrote:
Leftoz wrote:
Remus wrote:And here is the latest Shockwave full installer on Windows 10:
http://necromanthus.com/Games/ShockWave ... taller.zip
:cheers:
Access Denied !

(method not allowed)
It's a protection on necromanthus.com
Do in this way:
- right mouse click over the link and Save Link As ...
- paste that on the browser URL and press Enter.
:wink:
still the same, i just want to play this game so bad with my brother

Leftoz
Posts: 47
Joined: 01 Dec 2019, 16:36
Location: Greece

Re: How to play Hopeless 2 (Shockwave 3D games) in 2017

Post by Leftoz »

right now i'm on my mother's laptop playing HOPELESS2 MERCENARY CAMP do you want to play with me? anyone?
SORRY WRONG TOPIC

Leftoz
Posts: 47
Joined: 01 Dec 2019, 16:36
Location: Greece

Re: How to play Hopeless 2 (Shockwave 3D games) in 2017

Post by Leftoz »

Remus wrote:
Leftoz wrote:playable in 2019? pls i loved the game
On the latest Windows 10 (1909) I get excellent results with the default Internet Explorer 11 (32bit):
Hopeless2_2019.jpg
:biggthumbsup:
i updated windows 10 to 1909 and its still the same with the default IE 11, idk if its 32 bit or 64bit but both from Program files and Program files(x86) its still the same, loading 100% shockwave and page refreshes on its own after it says A problem caused this webpage to reload

User avatar
Remus
Posts: 7797
Joined: 08 Oct 2009, 12:45

Re: How to play Hopeless 2 (Shockwave 3D games) in 2017

Post by Remus »

Leftoz wrote:i updated windows 10 to 1909 and its still the same with the default IE 11, idk if its 32 bit or 64bit but both from Program files and Program files(x86) its still the same, loading 100% shockwave and page refreshes on its own after it says A problem caused this webpage to reload
I've just tested a new very cheap laptop (Core i3, 4GB RAM, Windows 10 - 1909) and it's working just fine (very stable and 50 FPS):
H2_SMC.jpg
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

Leftoz
Posts: 47
Joined: 01 Dec 2019, 16:36
Location: Greece

Re: How to play Hopeless 2 (Shockwave 3D games) in 2017

Post by Leftoz »

Remus wrote:
Leftoz wrote:i updated windows 10 to 1909 and its still the same with the default IE 11, idk if its 32 bit or 64bit but both from Program files and Program files(x86) its still the same, loading 100% shockwave and page refreshes on its own after it says A problem caused this webpage to reload
I've just tested a new very cheap laptop (Core i3, 4GB RAM, Windows 10 - 1909) and it's working just fine (very stable and 50 FPS):
H2_SMC.jpg
maybe the laptop is 32bit or IE is 32bit, i cant play this game unfortunately :( only if its downloadable or i find a way and fix the crashing on IE when loading the game

Leftoz
Posts: 47
Joined: 01 Dec 2019, 16:36
Location: Greece

Re: How to play Hopeless 2 (Shockwave 3D games) in 2017

Post by Leftoz »

Remus wrote:
Leftoz wrote:i updated windows 10 to 1909 and its still the same with the default IE 11, idk if its 32 bit or 64bit but both from Program files and Program files(x86) its still the same, loading 100% shockwave and page refreshes on its own after it says A problem caused this webpage to reload
I've just tested a new very cheap laptop (Core i3, 4GB RAM, Windows 10 - 1909) and it's working just fine (very stable and 50 FPS):
H2_SMC.jpg
i finally got it to work somehow with: IE11.0.10586.0 and WINDOWS 10 1511(build 10586.0) i will go play with my friend Squidal67 he likes the game too

Leftoz
Posts: 47
Joined: 01 Dec 2019, 16:36
Location: Greece

Re: How to play Hopeless 2 (Shockwave 3D games) in 2017

Post by Leftoz »

well i updated windows to 1809 and now the game doesnt work, internet explorer crashes

User avatar
Remus
Posts: 7797
Joined: 08 Oct 2009, 12:45

Re: How to play Hopeless 2 (Shockwave 3D games) in 2017

Post by Remus »

Leftoz wrote:well i updated windows to 1809 and now the game doesnt work, internet explorer crashes
Tested on 3 different machines with the latest Windows version and didn't notice any issue.

User avatar
freekarol
Posts: 1345
Joined: 13 Aug 2010, 12:55
Location: Czech Republic
Contact:

Re: How to play Hopeless 2 (Shockwave 3D games) in 2017

Post by freekarol »

"You don't need to download and install Internet Explorer 11 in Windows 10 because it's already installed."

https://support.microsoft.com/en-us/hel ... -downloads
Mentally strong people don't put others down..

Leftoz
Posts: 47
Joined: 01 Dec 2019, 16:36
Location: Greece

Re: How to play Hopeless 2 (Shockwave 3D games) in 2017

Post by Leftoz »

Remus wrote:
Leftoz wrote:well i updated windows to 1809 and now the game doesnt work, internet explorer crashes
Tested on 3 different machines with the latest Windows version and didn't notice any issue.
bro i dont know dude, whatever is older for me works

Post Reply